T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / MALTEPE - Yılmaz Mızrak Ortaokulu

Yılmaz Mızrak Ortaokulu

Telefon
0 216 421 16 32
Belgegeçer
0 216 421 16 15
WEB
https://yilmazmizrak.meb.k12.tr
Adres
Başıbüyük mh. Mezarlık cd. No30 Maltepe/İSTANBUL
Vizyon
Biz, toplumların mutluluğunu sağlamanın, cehaleti ortadan kaldırmanın ve demokratik bir toplum yaratmanın ancak kendi bireylerince sağlanabileceğine; bu nedenle de insan için gösterilecek en önemli çabanın eğitim olduğuna inanıyoruz. Biz her çocuğun içinde, onun özgür, çok yönlü ve bütün bir birey olarak yetişmesini sağlayacak değerler olduğuna inanıyoruz. Bu değerlerin tamamını ona kazandırmanın yanında, topluma yararlı olmayı hedefleyen bir kişiliği oluşturacak değerleri de kazandırmak hedefimizdir. Bu noktada bize güç veren; okul öncesinden ana sınıfında başlayarak tüm ilköğretim süresince, “öğrencinin ruh sağlığını korumaya öncelik vererek kesintisiz olarak aynı iklim ve kültür içinde eğitilmesi” ilkesidir.
Misyon
“ Kendi temel değerlerini, yeteneklerini ve birikimlerini yer ve zaman gözetmeksizin insanlığın yararına olacak her durumda kullanan etkili insanlar olarak, öğrencilerin gizil güçlerini ortaya çıkarıp, kendini tanıyan, ne istediğini bilen, sorgulayan ve geleceğe sağlam adımlarla yürüyen, bir üst kurum için yeterli bir bilgi ve beceriye sahip kültürlü, çağdaş, demokratik, iyi ahlaklı, vatanına, milletine, yaşadığı topluma yararlı, daha çalışkan, başarılı, çevresini eğitecek,ülke kalkınmasına katkıda bulunacak, “ben değil biz” diyebilen öğrenciler yetiştiriyoruz.
Başarılar
Öğretmen :42
Öğrenci :523
Derslik :24
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
Fizik Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1600
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
08:50 - 15:10
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Ulaşım
Okulumuz ilçe merkezine 4km. uzaklıkta Başıbüyük Mahallesindedir.Okulumuza ulaşım şu şekildedir: Maltepe Metrosunda inip 2.veya 3.çıkıştan çıkınca KM42 ve 133F numaralı otobüslerle okulumuza ulaşabilirsiniz. Özel araçla gelinecekse E5´ten Başıbüyük tabelasını daha sonrasında ise Başıbüyük Mezarlığı tabelasını takip ederek okulumuza ulaşabilirsiniz.. Minibüsle gelinecekse, Maltepe köprüsü üzerinden Başıbüyük veya Fındıklı minibüsleriyle okula 100 metre mesafeye kadar gelmek mümkündür.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Başıbüyük Mh. Mezarlık cd. Maltepe/İstanbul
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır